OmegaCAD Grafikus Alaprendszer

Felhasználói kézikönyve

DXF Import: Napló fájl

Elérés:

Menü:

Alkalmazás/Kiegészítés

DXF Import


A DXF importáló modul létrehoz egy napló fájlt, és a konvertálás befejeztével megjeleníti a felhasználó számára.

A napló állományok megjelenítését az OmegaCAD Rendszer beállítások / Szövegszerkesztő beállítása 'A szöveges listák kezelésre kijelölt szerkesztő' ablakban beállított program végzi. Alapértelmezésben a rendszer telepítésekor a „C:\Windows\NotePad.exe” program van beállítva. Ha a program nem indul el, (mert például a gépen az operációs rendszer nem az alapértelmezés szerinti könyvtárban van), vagy más programot szeretnénk használni, akkor azt a Beállítások programrészben kell a kívánt módon beállítani. Lásd: Rendszer beállítások

A napló fájlba bekerül néhány tájékoztató adat - pl. hány réteg, blokk, vonaltípus... van a DXF fájlba, Valamint az olyan jellegű tájékoztatások, hogy valamilyen elemet vagy adatot nem sikerült átvenni, mert ahhoz hasonló nincs az OmegaCAD rendszerben.

A rendszerek eltéréséből nyilvánvalóan adódó módosításokat nem naplózza a rendszer. Pl. mivel az OmegaCAD 2D-s grafikus szerkesztő, ezért pl. a "Z" koordinátát mindenféle megjegyzés nélkül átlépi.

Egy minta napló fájl:

A konvertálandó DXF fájl: C:\DXF\MintaFile.DXF

A DXF fájlban a rétegek száma: 14
A DXF fájlban a vonal típusok száma: 6
A DXF fájlban a felirat stílusok száma: 4
A DXF fájlban a blokkok száma: 107

3DFACE objektum egyszerűsített megjelenítés!
Első pont koordinátái: x, y, - sorszám: 0.500, 0.000, - 1310

Blokk egymásba ágyazása! Blokk név, hivatkozás: LOGO, *X38

Nem azonosított vonal típus: VONAL1 (x:100.00 y:200.00)

SHAPE helyett szimbólum lett elhelyezve! SHAPE név: SH1
Koordináták: x, y, - sor előtt: 10, 20,

A legkisebb koordináták: xmin, ymin= 40.00, -10.78,
A legnagyobb koordináták: xmax, ymax= 745.06, 935.92,
A DXF fájl konvertálása befejeződött!

A napló fájlban lévő adatok egy részét fel lehet használni arra, hogy a Beállítások módosításával csökkentsük a hibaüzenetek számát. Pl. a nem azonosított vonal típushoz hozzárendelünk valamilyen típust, így nem alapértelmezés szerinti vonallal, hanem az eredetit a lehető legjobban megközelítő típussal fog megjelenni az adott vonal.

A nem azonosított vonaltípus neve után megjelenik a vonal kezdőpont, vagy kör középpont koordinátája. Ennek segítségével könnyen egy ingyenes nézegető programmal (pl.: VoloWiewExpress) megnyitva a DXF fájlt azonosítani lehet a vonalat, és így könnyebben elvégezhető az OmegaCAD-ben a vonaltípus hozzárendelés a Beállítások-nál

Korlátozások/megjegyzések:

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site