Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Azonosítatlan szimbólum cseréje

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Módosítások

Egyedi elem Azonosítatlan szimbólum cseréje

Szerszámos:

A funkció segítségével az áramút tervlapokon korábban elhelyezett azonosítatlan szimbólumot tudjuk egy másik azonosítatlan szimbólumra cserélni.

A szimbólum azonosítása után megjelenik a Szimbólum kiválasztása, ahol meg kell adnunk azt a szimbólumot, amelyre a kijelölt szimbólumot cserélni akarjuk.

Előfordulhat, hogy a cserére kijelölt szimbólum helyett nagyobb takarási felülettel rendelkező szimbólumot szeretnénk elhelyezni, de a környezetében rendelkezésre álló szabad terület erre nem elegendő. Ekkor a csere folyamat a következő hibával áll le. Az ilyen esetekben az eredeti, cserére kijelölt szimbólum törlődik a tervlapról.

Ha lehetséges a csere, akkor a csere végrehajtása után a rendszer felajánlja, hogy az áramút terv összes lapján megkeresi a cserére kijelölt szimbólumot, és felajánlja cserére.

Ha igennel válaszolunk, akkor a rendszer először átvizsgálja az aktuális tervlapot, majd utána az összes tervlapot.

Ha ekkor a 'Művelet közben a csere megerősítés és grafikai megjelenítés' bekapcsolva állapotú, akkor minden egyes szimbólumnál az éppen esedékes szimbólum kiemelése mellett a rendszer feltesz az alábbi eldöntendő kérdést.

A válasz esetén a csere folyamatát megszakítjuk. Az addig kicserélt szimbólumok cseréje viszont ekkor is végleges.


Korlátozások/megjegyzések:

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site