Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Áramút logikai tervlapok megjelenése

'ELEKTRO rendszer beállítások' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Elektro beállítások...

Nyomógomb:

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Beállítások Grafikai megjelenés...

Szerszámos:

A párbeszédpanelen a gomb feliratoknak megfelelő áramút logikai alkatrészek megjelenési tulajdonságait lehet beállítani.

---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> --->

Az 'Áramút tervlapokon a lap/mező kapcsolat pozíció megjelenítése:' csoportban a gomboknak megfelelő formában jeleníthetjük meg a lap és mező kapcsolatok kapcsolódási helyének azonosítóját. Lehetőség van a lap/áramút, lap/áramút/pozíció, . lap/(--)áramút(++)/(--)pozíció(++) és a lap/--áramút++/--pozíció++ megjelenítésére. A két utóbbi között annyi a különbség, hogy az utolsó esetben a --, ++ jelek helyét mindig meghagyja (üres /space/ helyet biztosít, így azonos hosszúságúak) a feliratban a rendszer.

A 'Keresés és logikai blokk kiemelés színeinek beállítása:' csoportban az 'Elsődleges szín:' megadásával az áramút logikai blokk területek aláfestésének színét, és egyben a logikai terveken a berendezések keresése során a keresésre kijelölt elem kiemelési színét állíthatjuk be.

A 'Másodlagos szín:' megadásával a könyvtárban tárolt áramút logikai blokkok minta területén annak a területnek az aláfestési színét állítjuk be, amely területnek a szereléshelyét éppen beállíthatjuk. A logikai terveken a berendezések keresése során a keresésre kijelölt elemhez tartozó további elemek kiemelési színét állíthatjuk be. (Készülékek további részei, vagy a keresett kábel többi ere a lapon.)


Lásd:

Keresések
---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> --->
Blokk műveletek

Lásd még:

Beállított paraméterek tárolása, betöltése

Korlátozások/megjegyzések:

A létesítmények kezelésére, megjelenítésére vonatkozó beállítások a 'létesítmény' könyvtárban 'Létesítménynév'.Sta állományban tárolódik.

A létesítményekre vonatkozó rendszer séma beállítások az x:\V10.x..\OmegaWin32\UserSettings\ könyvtárban Project.Sta állományban tárolódik.

A beállítások rendszersémába való tárolása, vagy a rendszer sémából történő beállítás, vagy az ajánlott beállítás alkalmazása valamennyi tulajdonság egyszerre történő megváltoztatásával történik

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site