Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Hibanapló megnézése

'Tervek automatikus kiértékelése' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Kiértékelések...

Nyomógomb:


ad lehetőséget arra, hogy a rendszer által elkészített TXT formátumú hibanapló állományt a képernyőn megnézzük, vagy a számítógépen beállított alapértelmezésű nyomtatón kinyomtassuk.

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer beépített hiba megjelenítő funkciója lehetővé teszi, hogy az olyan hibákat, amelyek a tervlap egy meghatározható pontjához rendelhető, megjelölhessük.

Ha a megjelölésre kijelölt hiba nem abban a modulban van, amelyet éppen kezelünk, a rendszer betölti a hibahelyhez tartozó modult, ezen belül a tervnek azt a lapját, amelyen a hiba található, és a terven a hibához tartozó pontot megjelöli. Ha több hibahely van megjelölve a tervben, akkor a korábbi kijelölések jelre váltanak.

A hibahely megjelenítésnek módjai:

A hibahely azonnal megjelenítésre kerül, ha pontosan a jelre mutatunk! Ha a hibahely már megjelenített a tervlapon, akkor ennek a hibának a megjelölése visszavonásra kerül!

A hibahely megjelenítés elindítható a lista ablakban, a listasorban elvégzett dupla egér kattintással is. De csak akkor, ha a kijelölt adatsoron megjelenített hibához tartozik hibahely pozíció. A hibahely kijelölést tartalmazó sorok végén mindig a jel látható! Ha a kijelölt hibahely már megjelenített a tervlapon, akkor ennek a hibának a megjelölése visszavonásra kerül!

A lista soron végzett jobb oldali egér gomb felengedésre előbukkanó lebegő menü használatával a hibahelyek megjelölésének és a megjelölés visszavonásának lehetőségei közül választhatunk. A kijelölt hibára vonatkozó funkciók csak akkor érvényesek, ha olyan listasor van kijelölve, amelyhez tartozik hibahely pozíció. A hibahely kijelölést tartalmazó sorok végén mindig a jel látható! Ez a menü elérhető az 'Ugrás' menüpont kiválasztásával is!

'Insert'

A kijelölt hibasorhoz tartozó hiba valamennyi hibahelyét megjeleníthetjük a tervlapon a billentyűzet 'Insert' gombjának megnyomásával, ha az még nem volt megjelenítve. Ez csak akkor lehetséges, ha olyan listasor van kijelölve, amelyhez tartozik hibahely pozíció. A hibahely kijelölést tartalmazó sorok végén mindig a jel látható!

'Delete'

A kijelölt hibasorhoz tartozó hiba valamennyi hibahelyének a megjelenítését visszavonhatjuk a tervlapon a billentyűzet 'Delete' gombjának megnyomásával is, ha a tervlapon ezekhez a hibákhoz tartozik kijelölés. Ez csak akkor lehetséges, ha olyan listasor van kijelölve, amelyhez tartozik hibahely pozíció. A hibahely kijelölést tartalmazó sorok végén mindig a jel látható!

A fenti hibahely megjelölés módok esetében az új kijelölésekhez tartozó hibahelyek a tervlapon a jellel kerülnek megjelölésre. A korábbi kijelölések nem törlődnek, hanem a megjelölésük jelre váltanak.

A hibahely pozícióval rendelkező hibákat egyesével a pillanatnyi kijelöléstől előre, vagy hátra sorrendben jelölhetjük meg a tervlapon! Mindig csak ez az egy hibahely kerül megjelenítésre a jellel. A korábbi megjelenítések törlődnek!

A gombok segítségével a hiba lista elejére/végére lehet ugrani.

A gombok segítségével a hiba listán egy lapot lehet előre/hátra ugrani.

A hibalista szűkítése egy kiválasztott hibára:

Ez a legördülő ablak az egyes hibafajtákat tartalmazza a hiba azonosító sorrendjében, mögötte zárójelben pedig a hiba előfordulásának darabszáma látható. Ha innen egy hibát kiválasztunk, akkor a hibalistában csak ennek a kiválasztott hibának az előfordulási helyeit fogjuk látni!

A tervlapon megjelenített hibahelyhez tartozó hiba leírásának megjelenítése:

A megjelölt hibahelyhez tartozó hiba leírása megjelenik, ha a Beállítások... Rendszer működési beállítások Elem tulajdonságainak megjelenítése a kurzor mellett a 'Ha a kurzor alatt elem van, akkor ennek a tulajdonságai jelenjenek meg!' kapcsoló bekapcsolt, és a kurzort a megjeleníteni akart objektum fölött mozdulatlanul tartjuk az itt beállított ideig, akkor nem az objektumtól függő adattábla jelenik meg, hanem az objektumhoz tartozó hibák leírása. Mindazon hibák leírása megjelenik, amelyeknek a megjelenítése be van kapcsolva!

Hibát tartalmazó tervlapok megjelölése:

A terv lapozó szerszámban a hibát tartalmazó tervlapok megjelelölésre kerülnek, ha a Beállítások... Képernyő munkaterület beállítása menüpont alatt a 'ELEKTRO terv lapozó szerszám van' kapcsoló bekapcsolt.

Szövegszerkesztő használata:

A rendszerben beállított külső szöveg állomány megjelenítőt a menü segítségével tudjuk elérni az alábbiak szerint:

A szöveges állományok megjelenítését az OmegaCAD Rendszer beállítások / Szövegszerkesztő beállítása 'A szöveges listák kezelésre kijelölt szerkesztő' ablakban beállított program végzi. Alapértelmezésben a rendszer telepítésekor a „NotePad.exe” program van beállítva. Ha a program nem indul el, (mert például a gépen az operációs rendszer nem az alapértelmezés szerinti könyvtárban van), vagy más programot szeretnénk használni, akkor azt a Beállítások programrészben kell a kívánt módon beállítani.


Lásd:

Rendszer beállítások / Szövegszerkesztő beállítása

Lásd még:

Szerszámok egyéni beállítása Képernyő munkaterület kialakítása

Korlátozások/megjegyzések:

A hibahely megjelenítéssel kapcsolatos szolgáltatások mindaddig elérhetőek és működnek, míg a hibamegjelenítőt ki nem kapcsoljuk!

A dialógus ablak átméretezhető. Az átméretezett értékeket a rendszer megőrzi!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site