Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Kábellista készítése

"Kábeltervek készítése" modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O

Kábeltervek készítése

Kábelterv

Kábellista készítése...

Szerszámos:

A modul a kábeltervet több variációban is képes kezelni. A kábellisták különbözhetnek a figyelembe vett mezők és az egyedi kábel és egyéb anyagok megadásában. Az érvényes kábellista nevet a „Kábeltervek készítése:” panel a 'Kábellista kijelölése:' csoportban a rendszer.

Ha a kábellista név mögötti nyomógombot megnyomjuk, akkor a 'Kábellista fájlok:' párbeszéd ablakba jutunk. Itt kiválaszthatunk már meglévő kábellista állományt, vagy a 'Lista neve:' ablakban megadhatunk új lista állomány nevet. A lista állomány nevét mindig kiterjesztés nélkül kell megadni.

Ha a gomb megnyomásával lépünk ki, akkor a rendszer a megadott nevű kábellista állományt betölti a rendszerbe. Amennyiben a lista korábban nem létezett, akkor a lista állomány üres lesz és a kábellistában 'Nincsenek kábelek' sor látszik. A kábelterv elkészítését mindig a lista állomány nevének megadásával kezdjük! (Kivéve, ha a lista nevének megfelelő az alapértelmezés szerinti név.)

Az alapértelmezés szerinti kábellista név: Kábelok. A kábellista állományokat a rendszer '.KAB' kiterjesztéssel tárolja a lemezen a létesítmény könyvtárában.

Egy létesítmény tervhez több variációs kábeltervet is készíthetünk a modul segítségével, ha különböző kábellista név alatt mentjük el az elkészített terv állományt.

A feleslegessé vált kábellista állományokat a funkció segítségével tudjuk eltávolítani. A tölés a kijelölt állományra vonatkozik, amely a 'Lista neve:' részben látszik. A törlés végleges. Végrehajtása után nincs lehetőség a kábellistában lévő adatok visszaállítására!


Következő lépés:

Kábellista generálása

Korlátozások/megjegyzések:

A kábellista állományokat a rendszer .KAB kiterjesztéssel tárolja a lemezen a létesítmény könyvtárában.

Az alapértelmezés szerinti kábellista név: Kábelok

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site