Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

'Gyártói adatbázis' kiadásának részletei

"Törzsadatbázisok kezelése" modul

Elérés:

Valamennyi 'Gyártói adatbázis' elemet tartalmazó funkció
Nyomógomb:


A rendszer használata során, ahol adatbázis elemek kiválasztása, vagy már a tervben elhelyezett adatbázis elemek adatainak megjelenítése látható, és ez az elem 'Gyártói adatbázis' elem, akkor érvényes lesz a gomb, melynek használatával elérhetővé válik a 'Gyártói adatbázis' kiadásának részletei az alábbi panel szerint.

Ha az adatbázisnak már több változata is kiadásra került, akkor érvényessé vállik a gomb, és megjeleníthető a korábbi verziók tartalma.

Amennyiben a tervbe beépített elem megadásakor az adatbázisnak újabb változata volt használatban, mint ami a lekérdezéskori időpontban telepítve van, akkor az adatbázis elem megadáskori változata piros színnel jelenik meg 'V-0001', és hasonlóan pirossal a 'Az elem változata újabb, mint az adatbázisé! Ez hibát okozhat! Frissíteni kell!' üzenet is.

Ez tipikusan olyan esetben fordulhat elő, amikor a terv egy olyan munkahelyen készül, amelyen a 'Gyártói adatbázisok' rendszeresen frissítésre kerülnek, és a terv elkészülte után áthelyezésre kerül egy másik munkahelyre, amelyen a 'Gyártói adatbázisok' frissítése nem történik meg!

Olyan hibaforrás lehetőség is előfordulhat, hogy az adott 'Gyártói adatbázis' építése során a 'Minősített szimbólumoknak' újabb változata van már használatban, mint ami a lekérdezéskori időpontban telepítve van. Ekkor ez a hibajelzés jelenik meg.

Ez akkor fordul elő, amikor az adatbázis egy olyan munkahelyen van használatban, amelyen a 'Gyártói adatbázisok' rendszeresen frissítésre kerülnek, de a 'Minősített szimbólumok' frissítése ezzel együtt nem történik meg!

Ez az ellenőrzés csak azokra a szimbólum adatbázisokra vonatkozik, amelyek az adott 'Gyártói adatbázis' építésében részt vesznek.
Így ha az adott adatbázisban nincs megadva egyik elemhez sem egyvonalas felépítés, akkor az Minősített egyvonalas szimbólumok adatbázisra történő ellenőrzés sem történik meg, és hibajelzés sem érkezik rá.
Vagy ha az adott adatbázisban nincs megadva egyik elemhez sem optikai tulajdonság, akkor az Minősített optikai adatbázisra történő ellenőrzés sem történik meg, és hibajelzés sem érkezik rá.

Valamennyi, a tervben beépítésre került 'Minősített szimbólum' és 'Gyártói adatbázis' verzió ellenőrzése végrehajtásra kerül az:
Ellenőrzés funkciójának végrehajtásával!


Korlátozások/megjegyzések:

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer Gyártói adatbázisai a telepített rendszer x:\V10.x..\OmegaWin32\Manufacturers\ könyvtárában helyezkedik el. Az elérési útvonal nem módosítható!

Valamennyi a 'Minősített szimbólum' adatbázisokra, vagy a Gyártói adatbázisokra vonatkozó verzió hiba lehetőséget és hibajelzést elkerülhetünk, ha ezeket az adatbázisokat rendszeresen frissítjük a www.omegasoft.hu honlapról, vagy a rendszer frissítés funkciójával.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site