Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Csavaros kötéspontok keresése

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Keresések Csavaros kötéspontok keresése...

Szerszámos:

A funkció segítségével az áramköri kapcsolásban elhelyezett csavaros kötéspontokat lehet megkeresni a tervlapokon.

Az aktuálisan érvényes, frissített csavaroskötés listákhoz a Tervek automatikus kiértékelése modulban a Csavaros kötéspontok kigyűjtése elemzés lefuttatása után jutunk. Ha az elemzés elvégzése után módosítottunk a csavaroskötéspontok pozícióján, vagy bekötésén, a szerkesztéssel érintett keresési lista nem lesz helyes!

A parancs kiadását követően megjelenik a 'Csavaros kötéspontok keresés:' párbeszédpanel. A párbeszédpanelen látjuk az áramút terv kijelölt szerelési helyére vonatkozó összefoglaló listáit.

A csavaros kötéspont pozíciók a következő adatok láthatók:

Pozíció

Ahol a csavaros kötéspont elhelyezkedik.

Szereléshely

Melyik szereleshelyen található.

Körvezeték

Mely körvezetéken helyezkedik el) /Ha helytelenül nincs a csavaros kötéspont körvezetéken, akkor ebben az adatsorban ez a jel jelenik meg: -!!!

1. Kapcsolat

Annak az elemnek az azonosítója, melyhez kapcsolódik.

2. Kapcsolat

Annak az elemnek az azonosítója, melyhez kapcsolódik.

3. Kapcsolat

Annak az elemnek az azonosítója, melyhez kapcsolódik.

4. Kapcsolat

Annak az elemnek az azonosítója, melyhez kapcsolódik.

A csavaros kötéspontok az áramköri kapcsolásokban csak körvezetéken helyezhetők el! Az elhelyezkedési lista ezért szűkíthető a szerint, hogy csak egy kiválasztott körvezetéken lévő kötéspontok jelennek meg a listában. Ezt a 'Minden körvezeték' ki/be kapcsolásával szabályozhatjuk.

A 'Csavaros kötéspont pozíciók:' ablakban az is beállítható hogy minden szereléshely és minden panel csavaros kötéspontja meg jelenjen-e. Ha túl sok csavaros kötéspontunk van, akkor az ablak listája szűkíthető a 'Minden hely', 'Minden panel' check ablak beállításával.

A listán a keresett csavaros kötéspont választva és a nyomógombot megnyomva a rendszer a csavaros kötéspontot tartalmazó tervlapot behívja és a keresett csavaros kötéspontot a tervlapon színben kiemelve mutatja.
Ezt a módot használva az ablak a kereséssel együtt bezáródik.

A csavaros kötéspont keresését elindíthatjuk a 'Csavaros kötéspont pozíciók' lista keresendő során végzett dupla egér kattintással is.

A funkció használatával a rendszer a keresett csavaros kötéspontot megjeleníti, de ebben az esetben nem zárja be a funkciót! A keresést tovább folytathatjuk új csavaros kötéspontok kijelölésével és megjelölésével. A korábbi keresések megjelölései is megmaradnak a tervlapokon. Ha el akarjuk különíteni az egymás utáni kereséseket, akkor közben használjuk a gombot. A funkció használata úgy lehet hasznos, ha a dialógus ablakot a grafikus munkaterülettől eltérő, második képernyőre tudjuk helyezni.

A gomb megnyomásával megszüntethetjük a korábbi keresések kiemelését a tervlapon.


Lásd:

Csavaros kötéspontok kigyűjtése

Lásd még:

Grafikai megjelenés...


Korlátozások/megjegyzések:

Ha nincs elvégezve a Csavaros kötéspontok kigyűjtése elemzés, a keresési funkció nem használható, és a következő hibajelzés látható: - 'NINCS elvégezve a csavaros kötéspontok kigyűjtése elemzés!'

A tervlapon megjelenített keresési kiemelések mindaddig megmaradnak, míg valamilyen más funkciót el nem indítunk. (Az ablakozás, másik tervlap betöltése nem törlik a kiemeléseket! De bármely keresési funkció újra indítása igen!)

Ha azt szeretnék, hogy egy újabb keresés ne törölje a megelőző keresések kiemeléseit, akkor a következő keresési művelet indítása közben tartsuk nyomva a Shift, Ctrl, vagy Space gombok valamelyikét!

A dialógus ablak megőrzi pozízióját. Újbóli használatakor az előzőleg használt pozícióban fog megjelenni.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site