Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

A létesítmény valamennyi tervlapja

 

'ELEKTRO rendszer' minden tervtípus kezelő modul

Elérés:

Menü:

'Modul menü'

Létesítmény valamennyi tervlapja...

Szerszámos:

A funkció segítségével könnyen át tudjuk tekinteni a létesítmény valamennyi mezőjéhez tartozó valamennyi tervtípus összes lapját. Sőt segítségével akár megnyitott tervtípus esetén is könnyedén áttérhetünk egy másik mező másik tervtípus tetszőleges tervlapjára.

--->

A kívánt tervlapra ugrást a következő módon hajthatjuk végre:

Gomb érvényes lesz, ha valamely tervlapot kijelöljük. Hatására a rendszer a kijelölt tervlapnak megfelelő mező, kijelöléshez tartozó tervmodult betölti a tervlap sorszámának megfelelő tervlap megjelenítésével. Az kijelölt tervlap ugrás funkció indítható a listasoron végzett jobb oldali egérgomb felengedésére előugró lebegő menüből való hívással is.

Az 'Ugrás a kijelölt tervlapra' funkció indítható a lista ablakban bármely oszlopban végrehajtott dupla kattintással is!

A funkciót végrehajthatjuk a lista soron végzett jobb oldali egér gomb felengedésre előbukkanó lebegő menü használatával.

Ekkor a lebegőmenűben a 'Ugrás a kijelölt tervlapra' végrahajtásához válasszuk a 'Ugrás a kijelölt tervlapra ---> Dupla' menüpontot.

'Mindig megjelenik, amikor nincs tervlap betöltve'

Kapcsoló bekapcsolt állapotában a 'Létesítmény tervlapjai:' panel megjelenik, amikor egy modult úgy állítunk le, hogy nem lépünk be közvetlenül egy másik modulba. A funkció segítségével egyszerűen szörfölhetünk egy kijelölt létesítmény mezői, és különböző tervtípusai között.

Ha ez a kapcsoló bekapcsolt állapotú, akkor a rendszer indítása után ez a panel megjelenik. Ekkor beléphetünk valamely tervtípust kezelő modulba a szokásos módon, úgy hogy az 'E L E K T R O' főmenüből választjuk ki a kívánt modult, vagy a modul szerszámos ikonból választjuk ki a kívánt modult. A 'Létesítmény tervlapjai:' panel tervlap listája segítségével egy kiválasztott tervlapra egyszerűen az gomb megnyomásával, vagy a levegő menü segítségével, vagy a kiválasztott tervlap adatsorára történő dupla egérkattintással jutunk el.

Gomb érvényes lesz, ha a munkaterüketen van létesítmény kijelölve. Használatával ismert azonosítójú készüléket, vagy készülék csatlakozás pontot kerestethetünk meg a rendszerrel az áramút logikai tervlapon.

A 'Létesítmény valamennyi tervlapja...' funkció az OmegaCAD ELEKTRO rendszerekben kétféle állapotban is elérhető! Elérhető akkor is, amikor a rendszerben nincs tervtípus kijelölve, azaz nincs tervlap0kezelő modulba a rendszer. Elérhető akkor is, ha valamely tervlapkezelő modulban vagyunk.

A 'Létesítmény valamennyi tervlapja...' funkció elérése tervlap kezelő modulból:

Menü:

'Modul menü'

Létesítmény valamennyi tervlapja...

Elérhető a funkció az ugyanilyen nevű lebegő menüből is. Továbbá elérhető az alábbi szerszámosból is:

Szerszámos:

Ez a funkció elérhető még az OmegaCAD ELEKTRO terv lapozó szerszámosában elhelyezett ikonnal is!

 

A 'Létesítmény valamennyi tervlapja...' funkció elérése, ha a rendszerben nincs semmilyen modul elindítva:

Menü:

'E L E K T R O főmenü'

Létesítmény valamennyi tervlapja...

Elérhető a funkció az ugyanilyen nevű lebegő menüből is. Továbbá elérhető az alábbi szerszámosból is:

Szerszámos:

Ez a funkció elérhető még az OmegaCAD ELEKTRO terv lapozó szerszámosában elhelyezett ikonnal is!

Vagy a grafikus munkaterületen végzett:

dupla egérkattintással is!


Lásd:

Készülék keresése
Készülék keresése külső 'Navigációs' rendszerrel

Lásd még:

A létesítmény valamennyi tervlapja funkció használata nem zárja ki az Dokumentációk térképes böngészése: Explorer funkció használatát


Megjegyzések:

Ha valamely dokumentáció bármely tervlapján bontás/építés, vagy a terv jelölés van, akkor arról az OmegaCAD ELEKTRO rendszerben a következő állapotokban kapunk visszajelzést:

A 'A létesítmény tervlapjai' funkció tervlap adatok listája kiegészül az Eltérés oszloppal. Ha van a tervlapok között olyan, amely tartalmaz bontás/építés jelölést, az kiemelten jelenik meg, az adatsor végén a bontás/építésre, vagy a terv jelölésre utaló felirattal. (, , )

'ELEKTRO terv lapozó szerszám van' funkcióban

Ha bekapcsolt, akkor megjelenik a lapozósáv, ahol a bontás/építés jelölést tartalmazó tervlapok kiemelt színnel jelennek meg. Ha a kurzort tervlap sorszáma fölött tartjuk, akkor megjelenik a tervlapon található tartalomjegyzék, és a bontás/építés, vagy a terv jelölésre utaló szöveg.

Korlátozások/megjegyzések:

A dialógus ablak átméretezhető. Az átméretezett értékeket a rendszer megőrzi!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site