Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Vezetéknév táblázat készítése

'Szerelési tervek készítése' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O SZERELÉS tervezés

Szerelés tervezés

Vezetéknév táblázat készítése...

Szerszámos:

A funkció segítségével a szerelési terveken az áramút tervező modulban megadott vezetékekről készített táblázatos listát lehet elhelyezni.

---> ---> ---> --->

'Hasáb szélessége:'

A csoportban a készítendő táblázat hasáb szélességét állítjuk be.

Automatikus

Ennek a beállításnak az esetén a rendszer a hasábban lévő vezetéknév feliratok hosszától függően számítja a hasáb vezetéknév szélességét.

Állandó

Ennek a beállításnak az esetén a hasábok mindegyike a beállított szélességű lesz. A vezetékjel hasábba a vezetékek vonal mintája kerül, szélességét mindig a felhasználó állítja be.

'Szerkesztési jellemzők:'

A csoportban a készítendő táblázat vonalainak és feliratainak jellemzőt adjuk meg. Itt állítjuk be a sor magasságokat is.

Keretvonal

A vezetéknév táblázatot határoló vonal tulajdonságait állíthatjuk be. Megnyomása után a vonaljellemzők beállítása dialógus ablak jelenik meg. Lásd: (Vonal stílus beállítása)

Elválasztó vonal

A vezetéknév táblázat hasábjait és sorait elválasztó vonal tulajdonságait állíthatjuk be. Megnyomása után a vonaljellemzők beállítása dialógus ablak jelenik meg. Lásd: (Vonal stílus beállítása)

Fejléc felirat

A vezetéknév táblázat fejlécében megjelenő 'Vezetékek:' felirat tulajdonságait állíthatjuk be. Megnyomása után a szöveg jellemzők beállítása dialógus ablak jelenik meg. Lásd: (Szöveg stílus beállítása)

Vezetéknév felirat

A vezetéknév táblázat felirat tulajdonságait állíthatjuk be. Ezzel a felirat jelleggel jelennek meg a vezeték nevek a táblázatban. Megnyomása után a szöveg jellemzők beállítása dialógus ablak jelenik meg. Lásd: (Szöveg stílus beállítása)

Fej:

A vezetéknév táblázat fejléc sor magassága a rajzlapon [mm]-ben.

Sor:

A vezetéknév táblázat adat sor magassága a rajzlapon [mm]-ben.

Csak a szereléshely vezetékei

Bekapcsolt állapotában a vezeték táblázatban csak azok a vezetékek szerepelnek, amelyek ezen szereléshely kapcsolatainak megszereléséhez szükségesek. Ezt a rendszer csak akkor tudja leválogatni, ha a modul elindítása után vezeték bekötési illetve lista előállítás megtörtént. Ha ez nem áll fenn, akkor a következő hibajelzést kapjuk, és nem tudjuk ezt az opciót bekapcsolni.

A parancs hatására a vezeték táblázat előállítás jellemzői a rendszer alapértelmezett adatai lesznek.

Az aktuális beállításnak megfelelő vezetéknév táblázat megjelenése a minta rajzban mindig látható.

A gomb megnyomásával a rendszer elkészíti a vezetéknév táblázatot, majd azt úsztatva elhelyezhetjük a rajzon.

Lásd még:

Vezeték lista karbantartása...

Korlátozások/megjegyzések:

A vezeték lista táblázat előállítására vonatkozó felhasználói beállításokat a rendszer a 'x:\V10.x..\OmegaWin32\UserSettings\User.ini' állományban tárolja.

Az 'Alap beállítás' visszaállítása után a felhasználói beállítások elvesznek!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site