Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Szereléshely keresése

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Keresések Szereléshely keresése...

Szerszámos:

A parancs használata elsősorban a nagyobb terjedelmű tervben szükséges. A parancs segítségével a szerelési helyekre vonatkozó információs listák lehívását, illetve a szerelési hely áramút tervlapokon történő keresését végezhetjük el.

Az aktuálisan érvényes, frissített szereléshely pozíció listákhoz a Tervek automatikus kiértékelése modulban a Szereléshelyek kigyűjtése elemzés lefuttatása után jutunk. Ha az elemzés elvégzése után módosítottunk a szereléshelyek kiosztásán, a szerkesztéssel érintett keresési lista nem lesz helyes!

A parancs kiadását követően megjelenik a 'Szereléshely keresése:' párbeszédpanel. A párbeszédpanelen megjelenik az áramút tervben alkalmazott szerelési helyek listája. A 'Szereléshely pozíciók:' ablakban a választható szerelési helyek vannak. Ha túl sok szerelési helyünk van, vagy az áttekinthetőség érdekében az ablak listája szűkíthető a 'Minden hely', 'Minden panel' check ablak beállításával.

A listán a keresett szerelési helyet választva és a nyomógomb megnyomását követően a rendszer a megfelelő tervlapra lapoz és a keresett szerelési helyhez tartozó területet a tervlapon kiemeléssel megjelöli.
Ezt a módot használva az ablak a kereséssel együtt bezáródik.

Az szerelési hely keresését elindíthatjuk a 'Szereléshely pozíciók' lista keresendő során végzett dupla egér kattintással is.

A funkció használatával a rendszer a keresett szerelési helyet megjeleníti, de ebben az esetben nem zárja be a funkciót! A keresést tovább folytathatjuk új szerelési helyek kijelölésével és megjelölésével. A korábbi keresések megjelölései is megmaradnak a tervlapokon. Ha el akarjuk különíteni az egymás utáni kereséseket, akkor közben használjuk a gombot. A funkció használata úgy lehet hasznos, ha a dialógus ablakot a grafikus munkaterülettől eltérő, második képernyőre tudjuk helyezni.

A gomb megnyomásával megszüntethetjük a korábbi keresések kiemelését a tervlapon.


Lásd:
Szereléshelyek kigyűjtése

Lásd még:

Grafikai megjelenés...


Korlátozások/megjegyzések:

Ha nincs elvégezve a Szereléshelyek kigyűjtése elemzés, a keresési funkció nem használható, és a következő hibajelzés látható: - 'NINCS elvégezve a szereléshely elemzés!'

Ha valamely szereléshely nem található a tervlapokon, akkor a pozíció listán következő jelzés látható: - 'NINCS a szereléshely felhasználva!' Ebben az esetben, ha szereléshely a későbbiekben is felesleges, a Lista elemek törlése funkcióval törölhetjük a listáról!

A tervlapon megjelenített keresési kiemelések mindaddig megmaradnak, míg valamilyen más funkciót el nem indítunk. (Az ablakozás, másik tervlap betöltése nem törlik a kiemeléseket! De bármely keresési funkció újra indítása igen!)

Ha azt szeretnék, hogy egy újabb keresés ne törölje a megelőző keresések kiemeléseit, akkor a következő keresési művelet indítása közben tartsuk nyomva a Shift, Ctrl, vagy Space gombok valamelyikét!

A dialógus ablak megőrzi pozízióját. Újbóli használatakor az előzőleg használt pozícióban fog megjelenni.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site