Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Rendszer munkaterületek

'ELEKTRO rendszer beállítások' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Elektro beállítások...

Nyomógomb:


A rendszer munkaterület beállító ablakban a létesítmények, a munkahelyi törzsadatbázis és a központi törzsadatbázis adatállományának könyvtárát módosíthatjuk.

A munkaterületek megváltoztatásához a nyomógombra kattintva újabb ablak jelenik meg, melyben a kívánt könyvtár kiválasztható.

Az ajánlott könyvtár nyomógombjára kattintva az alapértelmezés szerinti könyvtárhoz térhetünk vissza.

Alapértelmezés szerinti értékek:

Létesítmény:

x:\V10.x..\OmegaWin32\Projects\

Munkahelyi adatbázis:

x:\V10.x..\OmegaWin32\Data\

Központi adatbázis:

x:\V10.x..\OmegaWin32\Central\

A munkahelyi adattár helyének módosítása egyszerű lehetőséget nyújt arra az esetre, ha különböző létesítményeinket különböző adatállományokból kívánjuk felépíteni. Ebben az esetben egy új létesítmény megnyitása előtt a munkahelyi adattár helyének módosításával lényegében az adattár cserélhető ki.

A munkaterületek adatbázisainak módosításának engedélyeit ezen a 'Munkaterületek adatbázisainak módosításának engedélyei' csoportban állíthatjuk be. Az egyes munkaterületekhez tartozó adatbázisok nem lesznek az adott munkahelyről módosíthatók, ha azt itt nem engedélyezzük. Ez az adatbázisok véletlenszerű módosításának megakadályozását szolgálja. Ha az adatbázis nem módosítható, akkor a kezelése során az OmegaCAD ELEKTRO rendszer korlátozott működése érvényesül, amikor a modul funkcióinak elérhetősége megváltozik!

Van munkahelyi adatbázis kezelés a rendszerben

Lehetőség van a munkahelyi adatbázis kezelése kikapcsolására. Ez lehet célszerű, ha a rendszer több munkahelyyel együtt közös központi adatbázisra kapcsolódik. Kikapcsolt állapotban az adatbázis beállításakor a kiválasztási listában nem jelenik meg a munkahelyi adatbázis. Adatbázis elem átemelés funkcióban ekkor nem jelenik meg az adatbázis kiválasztási ablak sem, hiszen csak két adatbázis van. Ha nincs létesítmény, akkor az átemelési műveletek érvénytelenek a törzsadatbázis kezelőben.

Van központi adatbázis kezelés a rendszerben

Lehetőség van a központi adatbázis kezelése kikapcsolására. Ez egyedi munkahely működtetése esetén lehet célszerű. Kikapcsolt állapotban az adatbázis beállításakor a kiválasztási listában nem jelenik meg a központi adatbázis. Adatbázis elem átemelés funkcióban ekkor nem jelenik meg az adatbázis kiválasztási ablak sem, hiszen csak két adatbázis van. Ha nincs létesítmény, akkor az átemelési műveletek érvénytelenek a törzsadatbázis kezelőben.


Lásd még:

Törzsadatbázis listák készítése
Tervlapok pecsét készítése
Törzsadatbázisok kezelése

Korlátozások/megjegyzések:

Alapértelmezésben a munkahelyi és központi adatbázis kezelés be van kapcsolva.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site