Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Pecsét szerkesztés

'Pecsét szerkesztés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Pecsét szerkesztés


Az OmegaCAD ELEKTRO Pecsét szerkesztés az OmegaCAD ELEKTRO V10.1 Windows tervező rendszer modulja.

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszerben a létesítmény dokumentálása különböző tervtípus használatával lehetséges. Az egyes tervtípushoz, sőt a tervtípus első és folytató lapjai, valamint szekciói megjelenítésére eltérő rajzformátumot használhatunk. Eltérőek lehetnek a létesítmények tervlapjai is. A rendszer bizonyos tervlap információt automatikusan kitölt. (Létesítmény, mező, szereléshely név, rajszám, rajzkód stb...) Az automatikus tervadat kezelés formátumát, módját a rendszer a tervpecséteken keresztül valósítja meg. A tervrajzok formátumát e modul segítségével adhatjuk meg.

A pecsétek önálló rajzok a rendszerben. Sot a pecsétek tertalmazzák a hozzájuk tartozó tervlapok méretét, méretarányát, dimenzióját és foleg a rétegeit is. A rendszerrel telepített minta pecsétek tartalmazzák a muködéshez szükséges réteg kiosztást. Ezek közül ki kell emelni, azokhoz a tervtípushoz tartozó pecséteket, amelyekre a rendszer rajzokat generál, mert ezek mindig a rajz harmadik rétegére történik, amelynek elnevezése 'Rendszer generált réteg' kell legyen! Külön réteg struktúra szükséges az áramút logikai tervek számára, amelyet szintén tartalmaznak a minta pecsétek.


A modul funkciói:

Aktív réteg beállítása
Terv mentés, nyomtatás, vissza, újra
---> ---> ---> --->
Réteg beállítások

Pecsétadatok megadása

Adatbázis kijelölése
Pecsét kijelölése
Pecsét felirat
Felirat elhelyezés
Felirat jellemző
Szöveges azonosító
Adatbázis mentés
Adatbázis betöltés
Műszaki terv pecsét formátum változtatható lap mérethez
Egységes betű, szín és vonalvastagság alkalmazása valamennyi tervlapon

Modul leállítása


Lásd még:

Szerszámok egyéni beállítása
Információk
Az OmegaCAD ELEKTRO kézikönyve

Mp4 fájl letöltése, vagy lejátszása

Saját terveink pecsét formátumának elkészítése
Minden tervezést végző szervezetnek megvan az a saját tervlap kialakítása, amelyet az általa készített tervlapokon egységesen alkalmaz. Ezt a megjelenést az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszerben is el kell készíteni.
Ennek a pontnak a végrehajtása ajánlott!


Korlátozások/megjegyzések:

A szerkesztés során figyeljünk arra, hogy a pecsétek állandó rajzolati részei a 'Pecsét rajzolat' rétegen, a változó tartalmú részei a 'Pecsét azonosítók' rétegen legyenek. Bár ez a működés szempontjából nem követelmény.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site