Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Pecsétadatok megadása dialógus

'Pecsét szerkesztés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O

Pecsét szerkesztés

Pecsét szerkesztés

Pecsétadatok megadása dialógus...

Szerszámos:

A rajz pecsét kezelés párbeszédpanel megnyitás után folyamatosan a munkaterületen tartható, pozíciója változtatható. A modul újra indításakor felveszi korábbi állapotát. Segítségével a tervek pecsét állományában elhelyezhetők/módosíthatók azok a feliratok, melyeket a rendszer a különböző tervtípusoknál az aktuális adatokkal automatikusan kitölt.

---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> --->

Az Adatbázis kijelölése részben megadjuk, hogy mely adatbázis emblémáit szerkesztjük. A kijelölt adatbázis sorában látható jel az adatbázis módosításának engedélyét jelzi. Ha az adatbázis az adott munkahelyről nem módosítható, akkor a rendszer minden szerkesztésre, módosításra vonatkozó menüje, szerszámos eszköze érvénytelen állapotú lesz! A módosítási engedélyeket a Rendszer munkaterületek beállítása modulban lehet változtatni.

A 'Gyártói' adatbázis kiadásának részletei: --->

Ha az Adatbázis kijelölése 'Minősített szimbólum', vagy 'Gyártói' adatbázis, akkor ebben az ablakrészben megjelenik a szerkesztésre kijelölt Gyártó: kiadó logója, ha azt megadták, és érvényes lesz a gomb, melynek használatával elérhetővé válik a 'Gyártói adatbázis' kiadójának adatai és a kiadások verzió változatainak története.
Továbbá érvényes lesz a gomb, amellyel kiválaszthatjuk azt a gyártót, amelynek a listázási tervlap formátumát meg akarjuk adni:

---> ---> ---> ---> ---> --->

A 'Minősített szimbólumok, vagy 'Gyártói' adatbázis kijelölése' ablakban jelölhetjük ki az adatbázis jelleget, és azon belül a magát a 'Gyártót', amelyre a szerkesztésre majd történik. Belépéskor azon adatbázis jellegek lesznek megjelölve , amelyből a kijelölt 'Gyártó'nak vannak adatbázisai, és ezen belül is azon adatbázis jelleg lesz érvényes , amelyre a kijelölés történt.

Az adatbázis jelleg mögötti gomb megnyomásával az adatbázis jelleghez telepített 'Gyártói' adatbázis kiválasztását végezhetjük el.

Ha a 'Minősített szimbólum, vagy 'Gyártói' adatbázis van kijelölve, akkor csak a:
AdatlistaElső AdatLista_1.Emb
Adatlista AdatLista_2.Emb
pecsétforma jelölhető ki szerkesztésre!
Lásd: Pecsét kijelölése

A Pecsét kijelölése részben kiválasztjuk a tervfajtát és a hozzátartozó laprészt.

A Pecsét felirat kijelölhetjük azt a felirat típust, melyet el akarunk helyezni a pecsét rajzon.

Elhelyezéskor bezáródik

Itt beállíthatjuk, hogy a kijelölt pecsétfelirat elhelyezésekor ez a dialógus ablak bezáródjon-e. Ha a felirat elhelyezési folyamatban nem zavar bennünket a dialógus ablak, akkor nem célszerű bezáratni. Ha a képernyőn a dialógus ablak által eltakart rajzrészlet hiánya zavar a pozicionálásban, zárjuk be az ablakot.

A felirat elhelyezés funkcióval tudjuk a kijelölt adatbázishoz, tartozó, beállított tervtípus és tervrész pecsétjén az érvényes pecsét feliratot elhelyezni az emblémán.

A felirat jellemző parancs teszi lehetővé, hogy az elhelyezni kívánt pecsét felirat jellemzőit a kívánt paraméterekre állítsuk. (Lásd: Szöveg stílus beállítása)

A Szöveges azonosító funkció a nem grafikus tervlapok, listák cégjelzés adatainak megadását teszi lehetővé.

A Egységes betű, szín és vonalvastagság funkció segítségével valamennyi formátumra egységesen beállíthatjuk a betű típusokat, színeket és vonal vastagságokat.

A funkció csak a 'létesítményi adatbázis' kijelölése esetén érhető el!


Tartalom:

Adatbázis kijelölése
Pecsét kijelölése
Pecsét felirat
felirat elhelyezés
felirat jellemző
Szöveges azonosító
Adatbázis mentés
Adatbázis betöltés

Lásd:

Műszaki terv pecsét formátum változtatható lap mérethez
Egységes betű, szín és vonalvastagság alkalmazása valamennyi tervlapon

Lásd még:

Létesítmények kezelése
Terv pecsétek létesítmény adatai
Terv pecsétek mező adatai
Tervpecsét adatok megadása

Korlátozások/megjegyzések:

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site