Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Szereléshely lista karbantartása: Szereléshely mezőhöz rendelése

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Listák Szereléshely lista karbantartása...

Szerszámos: Nyomógomb:


A mező azonosító a szereléshely mezőhöz rendelését mutatja, amely lehet az aktuális megnyitott mezőhöz vagy a létesítmény más mezőjéhez tartozó szereléshely. A rendszer támogatja az egy áramút tervben több mező tervezését, lehetőség van a mezők között megosztott szereléshelyek tervezésére, illetve a mezők közötti potenciál kapcsolat tervezésére. A szerelésihelyet mezőhöz kell rendelni ezzel a funkcióval, ha nem az alapmezőhöz tartozik.

A funkcióba belépve megjelenik a 'Mező kijelölése:' ablak, és választhatunk a létesítményben a Létesítmények kezelése funkcióban már korábban megadott mezők közül.

A 'Szereléshely mezőhöz rendelése' módosítás elvégezhető a lista ablakban is a listasorban az 'Mező' hasábban elvégzett dupla egér kattintás után megjelenő  'Mező kijelölése:' ablakban.

A rendszer hibajelzést ad, ha a listán már van ilyen azonosítójú szereléshely a most kijelölt mezőhöz rendelve. Ekkor a szereléshely mezőhöz tartozása nem változik.

Nem lehet a szereléshely mezőhöz rendelését megváltoztatni, ha a szereléshely olyan mezőhöz van rendelve, amely mezőhöz kábel, vagy kábelek vannak rendelve, és a szereléshely listán nem marad olyan szereléshely, amely ehhez a mezőhöz van rendeleve!

Ebben az esetben a szereléshely mezőhöz rendelése nem változtatható meg mindaddig, amíg ehhez a mezőhöz rendelt kábeleket át nem helyezzük egy másik mezőbe! Ez elvégezhető egyenként a Kábel módosítása, vagy csoportosan a Kábelek áthelyezés más mezőbe/sorszámba/törésbe... funkcióval!


Lásd:

Mező kijelölése

Szereléshely lista karbantartása...


Korlátozások/megjegyzések:

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer szereléshelyekre vonatkozó korlátait lásd itt!

Annak a mezőnek, amelyhez a szereléshelyet rendeljük nem kell feltétlenül 'Tervezett' állapotúnak lennie. Lehet 'Megjelenített' állapotú is!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site