Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Körvezeték keresése

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Keresések Körvezeték keresése...

Szerszámos:

A parancs kiadását követően megjelenik a 'Körvezeték keresése:' párbeszédpanel. párbeszédpanel. A párbeszédpanelen megjelenik az áramút tervben alkalmazott körvezetékek listája.

Az aktuálisan érvényes, frissített körvezeték pozíció listákhoz a Tervek automatikus kiértékelése modulban a Körvezetékek kigyűjtése elemzés lefuttatása után jutunk. Ha az elemzés elvégzése után módosítottunk a körvezetékek pozícióján, vagy bekötésén, a szerkesztéssel érintett keresési lista nem lesz helyes!

Ha a körvezetékek csoportba vannak szervezve, akkor a Körvezetékcsoportok: listában kijelölhetünk egy konkrét csoportot, amellyel szűkíthetjük a Körvezeték: listában megjelenő körvezetékek számát.
Lásd: Körvezetékcsoportok kezelése...

Az 'Körvezeték pozíciók:' ablakban a választható körvezetékek vannak. Ha túl sok körvezetékünk van az ablak listája szűrhető a 'Minden hely', 'Minden panel', 'Minden körvezeték' check ablak beállításával.

A listán a keresett körvezetéket választva és a nyomógomb megnyomását követően a rendszer a megfelelő tervlapra lapoz és a keresett körvezetéket a tervlapon kiemeléssel megjelöli.
Ezt a módot használva az ablak a kereséssel együtt bezáródik.

A körvezeték keresését elindíthatjuk a 'Körvezeték pozíciók' lista keresendő során végzett dupla egér kattintással is.

A funkció használatával a rendszer a keresett körvezetéket megjeleníti, de ebben az esetben nem zárja be a funkciót! A keresést tovább folytathatjuk új körvezetékek kijelölésével és megjelölésével. A korábbi keresések megjelölései is megmaradnak a tervlapokon. Ha el akarjuk különíteni az egymás utáni kereséseket, akkor közben használjuk a gombot. A funkció használata úgy lehet hasznos, ha a dialógus ablakot a grafikus munkaterülettől eltérő, második képernyőre tudjuk helyezni.

A gomb megnyomásával megszüntethetjük a korábbi keresések kiemelését a tervlapon.


Lásd:
Körvezetékek kigyűjtése

Lásd még:

Grafikai megjelenés...


Korlátozások/megjegyzések:

Ha nincs elvégezve a Körvezetékek kigyűjtése elemzés, a keresési funkció nem használható, és a következő hibajelzés látható: - 'NINCS elvégezve a körvezeték elemzés!'

Ha valamely körvezeték nem található a tervlapokon, akkor a pozíció listán következő jelzés látható: - 'NINCS a körvezeték felhasználva!' Ebben az esetben, ha körvezeték a későbbiekben is felesleges, a Lista elemek törlése funkcióval törölhetjük a listáról!

A tervlapon megjelenített keresési kiemelések mindaddig megmaradnak, míg valamilyen más funkciót el nem indítunk. (Az ablakozás, másik tervlap betöltése nem törlik a kiemeléseket! De bármely keresési funkció újra indítása igen!)

Ha azt szeretnék, hogy egy újabb keresés ne törölje a megelőző keresések kiemeléseit, akkor a következő keresési művelet indítása közben tartsuk nyomva a Shift, Ctrl, vagy Space gombok valamelyikét!

A dialógus ablak megőrzi pozízióját. Újbóli használatakor az előzőleg használt pozícióban fog megjelenni.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site