Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Saját készülékek szimbólum felépítésének helyettesítése 'Minősített szimbólum'-okkal

'Törzsadatbázisok kezelése' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Törzsadatbázis kezelés...

 

Nyomógomb:


Ha már van lehetőségünk olyan szimbólum adatbázisból felépíteni készülékeinket, amely lehetővé teszi a készülék beépítését bármilyen létesítményi adatbázis környezetben, akkor célszerű a már meglévő adatbázisunkban lévő készülék felépítéseket is a Minősített szimbólumok adatbázisból felépíteni.

Ez a funkció a már az adatbázisunkban meglévő készülékek szimbólum felépítésének a Minősített szimbólumok adatbázisra irányuló átállítását végzi el. Az automatizált megoldása az adatbázis valamennyi szimbólum felépítésű készülék típusát ellenőrzi. Megviszgálja, hogy szimbólumai megfeleltetettek-e. Ha egy készülék valamennyi szimbóluma megfeletetett, akkor az a készülék teljes egészében átállítható a Minősített szimbólumok-ra. Így az ebből felépített tervek másolhatósága teljessé tehető. Valamint ezen készülékek a tervezési folyamatban egyszerűen cserélhetővé válnak valamely Gyártói készülék adatbázis bármely elemével.

A készülék felépítés átállításának és eredményes működésének elengedhetetlen feltétele, hogy a Saját szimbólumok megfeleltetése végre legyen hajtva!

A funkcióba belépve a rendszer mindig összeveti a saját készülék adatbázisunk szimbólum felépítését a Minősített szimbólumok adatbázis áramutas szimbólumaival. Azokat a készülékeket megjelöli, amelyeknek valamennyi szimbóluma megfeleltetett. Ezeknek a készülékeknek a felépítése állítható át. Az átállítást a rendszer nem végzi el automatikusan.

A készülék típus felépítés helyettesítése végrahajtás gomb érvényes, ha most van az adatbázisban olyan készülék, amelynek valamennyi szimbóluma helyettesíthető.

gomb megnyomásával elindíthatjuk a helyettesítés végrehajtását. A folyamat végrehajtása előtt az alábbi panel jelenik meg:

A fenti végrehajtási feladat összesítőn megjelenik a helyettesíthető típusok száma.

A folyamat a létesítményi készülék adatbázis esetén az érintett típusok valamennyi a tervben való felhasználási példányában is tartalmazza a felépítés cserét. Így a végrehajtás párbeszéd is más.

gomb a létesítményi adatbázis esetén akkor is érvényes lesz, ha ezúttal nincs egyetlen egy olyan készülék, amely most helyettesíthető, de a készülék adatbázisban már van korábban átalakított készülék. Ekkor a már helyettesített típusokra végre lehet hajtani a valamennyi a tervben való felhasználási példányában is a felépítés cserét. Ennek végrehajtása akkor szükséges, ha a létesítményi adatbázis helyettesítésre kerül a központi, vgy munkahelyi adatbázissal.

Válasz esetén a felépítés helyettesítése végrehajtódik. A felépítés helyettesítése nem vonható vissza! (Nincs Undo) A rendszer továbbra is a funkcióban marad.

Válasz esetén a rendszer megszakításra kerül a folyamat. A rendszer a funkcióban marad.

Válasz esetén a rendszer kilép a funkcióból.

A csak doboz felépítésű készülékek a folyamatban nem vesznek részt. Arányukat látni a doboz felépítésűek számában. A listán való megjelenítésük itt kikapcsolató.

 


Korlátozások/megjegyzések:

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2023
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site