Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Következő tervjel-sorszám elfogadása

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Megadások

Szimbólum készülék elhelyezése

Szimbólum készülékrész elhelyezése adattárból

Doboz készülék elhelyezése

Szerszámos:

A készülék azonosító és típus megadás folyamatában a 'Készülék megadás:' párbeszédpanelen a bal alsó megjelenő listán a választott tervjellel azonos tervjelű és a tervben már elhelyezett készülék azonosítóit látjuk a mező, szerelési hely, tervjel-sorszám, típus és névleges adatokkal. Ha az elhelyezendő szimbólum egy a tervben már meglévő készülék része, akkor ebben a listában kell kijelölnük azt a meglévő készüléket, amelyhez az új szimbólum tartozni fog. Ezután már csak azt kell megadnunk, hogy az új szimbólum a meglévő készülék melyik része lesz.

A következő tervjel sorszámot a rendszer a kiválasztott tervjelhez tartozó tervjel lista utolsó elemeként helyezi el, és ezt az -Új készülék típus jel mutatja.

Valahányszor új tervjelet választunk a Tervjel választása törzsadattárban tárolt tervjelből Tervjel választása áramút tervben meglévőből vagy a Új tervjel - sorszám megadása billentyűzetről funkciók bármelyével, a rendszer az újonnan kijelölt tervjel osztályon belül mindig új készülék megadását feltételezi és mindig a következő tervjel-sorszámot kínálja fel.

A tervjel osztályon belül a következő tervjel sorszám meghatározását a rendszer a tervjelek sorszámozása elve alapján határozza meg. Azaz ha a tervjel osztályba már van például KS1, Ks1a, Ks1b tervjelű készülék, akkor a rendszer a következőnek értelemszerűen a KS2-t ajánlja fel. Akkor is, ha ugyanebben az esetben már van KS3, vagy nagyobb sorszámú elem, de még nem volt KS2 jelű.


Lásd:

Szimbólum készülék elhelyezése

Szimbólum készülékrész elhelyezése adattárból

Doboz készülék elhelyezése

Elem azonosítása


Korlátozások/megjegyzések:

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer készülék felépítésére vonatkozó korlátait lásd itt!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site