Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Jelölt tervek készítése

 

'ELEKTRO rendszer' minden tervtípus kezelő modul

Elérés:

Menü:

(Modul menü)

Jelölt tervek készítése

Az 'aktív' jelölés törlése rámutatással

Szerszámos:

A funkció segítségével csak a Jelölt tervek készítésének beállítása... funkcióban szerkesztésre éppen most aktívan kijelölt, 'Kézi' elhelyezésű terv jelölés elemet törölhetünk egyenként a kurzorral való rámutattással.

A funkció csak akkor érvényes, ha a tervlapon van legalább egy, a Jelölt tervek készítésének beállítása... funkcióban szerkesztésre éppen most aktívan kijelölt, 'Kézi' elhelyezésű terv jelölés, vagy 'Gépi' elhelyezésű ' Bontás' és 'Építés' jelölés.

A kívánt terv jelölés törléséhez a kereső kurzorral az elemre rá kell mutatni.

Csak 'Aktív' terv jelölés azonosítása törlésre: [ESC=Kilépés!]

Ha a Jelölt tervek készítésének beállítása... funkcióban szerkesztésre éppen most a ' Bontás' vagy az 'Építés' jelölés van kijelölve, amelynek van 'Gépi' elhelyezése is, akkor a rendszer üzenet a következő lesz:

Csak 'Aktív' terv jelölés azonosítása törlésre: +['Gépi' is ---> +Ctrl, vagy +Space] [ESC=Kilépés!]

A pont megadása után, ha a kijelölő ponttal a éppen most aktívan kijelölt terv jelölés elemre muttattunk, az törlődni fog.

A szerkesztés elvégzése után a rendszer továbbra is a funkcióban marad. A végrehajtást az 'ESC' billentyű megnyomásával, vagy a jobb oldali egérgomb felengedésére megjelenő lebegő menü 'Kilépés' funkciójával lehet befejezni. Befejezhető a funkció úgy is, hogy egy másik funkció végrehajtását kezdjük meg!'Shift'
'Ctrl'
'Space'

Ha a billentyűzet 'Shift' vagy 'Ctrl' vagy 'Space' gombjának egyidejű nyomva tartásával jelöljük ki a rámutató pontot, akkor a 'Gépi' elhelyezésű ' Bontás' és 'Építés' jelölések is kijelölhetők lesznek.

Ekkor a rendszer üzenet is a következőre változik:

Csak 'Aktív' ['Gépi' is] terv jelölés azonosítása törlésre: [ESC=Kilépés!]


A terv jelölés funkciói:

Jelölt tervek készítése
Jelölt tervek készítésének beállítása...
Terv jelölés téglalap alakú területen
Terv jelölés sokszög alakú területen
Terv jelölés lekerekített téglalap alakú területen
Terv jelölés 'R'-rel lekerekített téglalap alakú területen...
Terv jelölés szövegesen...
Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése
Az 'aktív' jelölés törlése rámutatással
Bármely jelölés törlése rámutatással
Valamenyi 'aktív' jelölés törlése a tervlapról
Mindegyik jelölés törlése a tervlapról
Az 'aktív' jelölés törlése területen
Bármely jelölés törlése területen

Korlátozások/megjegyzések:

A funkció csak akkor érvényes, ha a tervlapon van legalább egy, a Jelölt tervek készítésének beállítása... funkcióban szerkesztésre éppen most aktívan kijelölt, 'Kézi' elhelyezésű terv jelölés, vagy 'Gépi' elhelyezésű ' Bontás' és 'Építés' jelölés.

A végrehajtott törlésekre a Visszavonás és a Vissza érvénytelenítés funkciók használhatók! De a Visszavonás funkció a tervlapon nyilvántartott terv jelöléseket nem fogja visszaállítani, ezért ilyen esetben célszerű a a Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése funkciót is végrehajtani!

A funkció végrehajtásával egyidejűleg negtörténik az ablak újrarajzolása is az Újrarajzol [F8] funkcióval a jelölési elem törlése során keletkező grafikai hiányok pótlására.

A szerkesztés elvégzése után a rendszer továbbra is a funkcióban marad. A végrehajtást az 'ESC' billentyű megnyomásával, vagy a jobb oldali egérgomb felengedésére megjelenő lebegő menü 'Kilépés' funkciójával lehet befejezni. Befejezhető a funkció úgy is, hogy egy másik funkció végrehajtását kezdjük meg!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site