Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Jelölt tervek készítése

 

'ELEKTRO rendszer' minden tervtípus kezelő modul

Elérés:

Menü:

(Modul menü)

Jelölt tervek készítése

Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése

Szerszámos:

A rendszer a terv jelölések elhelyezésekor a tervlapon rendezi a rajzon megjelenő elemek megjelenítési sorrendjét. A tervjelölések mindig elsőként jelennek meg a tervlapon! Így biztosítva, azt, hogy a terv grafikai tartalmából ne takarjanak ki részletet! A terv jelölések viszont egymást kitakarhatják, ha egy tervlapon több tervjelölést is elhelyezünk, és azoknak van egymással területi átfedésük. A terv jelölések megjelenési sorrendje azonos Jelölt tervek készítésének beállítása... funkcióban a jelölés listán látható sorrenddel. Ezen a listán a sorrend megváltoztatható. Kivéve a ' Bontás' és 'Építés' jelöléseket. A jelölés listán lentebb lévő elemek takarják a fentebb elhelyezkedő elemeket. A rendezhető elemek sorrendjének megváltoztatása csak a listán önmagában még nem változtaja meg a megjelenítési sorrendet a már meglévő elemeken. Ahhoz, hogy ez a már megszerkesztett elemkre is érvényes legyen, el kell végezni a Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése funkciót.

Az elhelyezett terv jelölések a rendszer bármely alap grafikus funkciójával szerkesztehetőek, módosíthatóak. Bármely alap grafikus funkcióval változtatunk a terv jelölés elemeken, a változatás során a megjelenési sorrend is változni fog! Azaz a változatás után előfordulhat, hogy egy terv jelölés elem kitakar valamely tervrészletet. Ekkor ajánlott újra végrehajtani a Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése funkciót.

A Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése automatikusan végrehajtódik a Tervek automatikus kiértékelése Bontás/építés terv készítés végrehajtásával érintett valamennyi tervlapon is.'Shift'
'Ctrl'
'Space'

Ha a billentyűzet 'Shift' vagy 'Ctrl' vagy 'Space' gombjának egyidejű nyomva tartásával indítjuk a funkciót, akkor a terv valamennyi lapján végrehajtásra kerül a Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése funkció.

'Folyamat közben grafikai megjelenítés'

A kapcsolóval beállítható, hogy a folyamat közben a rendszer az aktuális tervlapot a képernyőre is rajzolja vagy sem. Ha bekapcsolt állapotú akkor a folyamat a képernyőn is követhető. Kikapcsolt állapotban a folyamat valamelyest gyorsabb lesz.


A terv jelölés funkciói:

Jelölt tervek készítése
Jelölt tervek készítésének beállítása...
Terv jelölés téglalap alakú területen
Terv jelölés sokszög alakú területen
Terv jelölés lekerekített téglalap alakú területen
Terv jelölés 'R'-rel lekerekített téglalap alakú területen...
Terv jelölés szövegesen...
Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése
Az 'aktív' jelölés törlése rámutatással
Bármely jelölés törlése rámutatással
Valamenyi 'aktív' jelölés törlése a tervlapról
Mindegyik jelölés törlése a tervlapról
Az 'aktív' jelölés törlése területen
Bármely jelölés törlése területen

Korlátozások/megjegyzések:

'Shift'
'Ctrl'
'Space'

Ha a billentyűzet 'Shift' vagy 'Ctrl' vagy 'Space' gombjának egyidejű nyomva tartásával indítjuk a funkciót, akkor a terv valamenniy lapján végrehajtásra kerül a Jelölések megjelenési sorrendjének frissítése funkció.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site