Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Új/Meglévő/Felhasznált/Bontandó/Cserélendő költség adatok megadása

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Megadások

Szimbólum készülék elhelyezése

Szimbólum készülékrész elhelyezése adattárból

Doboz készülék elhelyezése

Szerszámos:


A párbeszédpanelen a 'Költségkód:' ablakban egy legördülő listán megjelenik a négy lehetséges költségvetési állapot, a listáról történt választással kell a beállítást elvégezni. Alapértelmezésben a berendezés új jellemzőt kap.

'Új berendezés'

Az jellemzőt akkor használjuk, ha a készülék a költség és anyag kiírás szempontjából új.

'Meglévő berendezés'

Meglévő a berendezés, ha azt változatlan minden tekintetében. A szerelésében sincs módosulás. Változatlanok a kapocspont bekötései is.

'Felhasznált berendezés'

A jellemző akkor aktuális, ha meglévő készüléket újból kell szerelni kell.

'Bontandó berendezés'

Ezek a berendezések elbontásra kerülnek. Csak a Csak bontandó elemek kapcsoló bekapcsolása esetén kerül a feldolgozásra az Anyag és költségvetés listák készítése során.

'Cserélendő berendezés'

A cserélendő a berendezés feldolgozása a beállításoktól fűggően eltérő módon történik:

Bontási terv készítése

Tervezési mód van érvényben, akkor az Anyag és költségvetés listák készítése modulban a feldolgozás a 'Bontandó berendezés' szerint lesz feldolgozva.

A Bontás/építés terv készítés során a cserélendő a berendezések mindig meg lesznek jelölve változásra. Ha a Költségkódok automatikus beállítása a kiértékelt tervezési állapotnak megfelelően kapcsoló be is van kapcsolva, a cserélendő költségkódok változatlanok maradnak!

Ezzel az opcióval biztosítjuk azt, hogy azok a készülékek, amelyek meghibásodás, vagy az élettartamuk végére érve, vagy hasonlóan a kábelek esetében sérülés, vagy hossz változás miatt a rekonstrukció során ugyanolyan paraméterekkel kicserélésre kerülnek, a Bontási terv készítés során megjelölésre kerüljenek. Ugyanis ezeknek a berendezéseknek az azonosítói, paraméterei teljesen azonosak lesznek, a szerelési bekötésük sem változik. Ezért a szerelési állapotnak az összehasonlítása során csak ez alapján nem kerülnének megjelölésre. Ezen berendezések jelölése csak is a 'Cserélendő berendezés' költségkódjuk alapján történik.

Építési terv készítése

Tervezési mód van érvényben, akkor az Anyag és költségvetés listák készítése modulban a feldolgozás a 'Új berendezés' szerint lesz feldolgozva.

A Bontás/építés terv készítés során a cserélendő a berendezések mindig meg lesznek jelölve változásra. Ha a Költségkódok automatikus beállítása a kiértékelt tervezési állapotnak megfelelően kapcsoló be is van kapcsolva, a cserélendő költségkódok változatlanok maradnak!

Ezzel az opcióval biztosítjuk azt, hogy azok a készülékek, amelyek meghibásodás, vagy az élettartamuk végére érve, vagy hasonlóan a kábelek esetében sérülés, vagy hossz változás miatt a rekonstrukció során ugyanolyan paraméterekkel kicserélésre kerülnek, az Építési terv készítés során megjelölésre kerüljenek. Ugyanis ezeknek a berendezéseknek az azonosítói, paraméterei teljesen azonosak lesznek, a szerelési bekötésük sem változik. Ezért a szerelési állapotnak az összehasonlítása során csak ez alapján nem kerülnének megjelölésre. Ezen berendezések jelölése csak is a 'Cserélendő berendezés' költségkódjuk alapján történik.

Kiviteli terv készítése

Tervezési mód van érvényben, akkor az Anyag és költségvetés listák készítése modulban a feldolgozás a szerint változik, hogy a lista készítéskor:

Csak bontandó elemek

Ha a kapcsoló bekapcsolt, akkor a feldolgozás a 'Bontandó berendezés' szerint lesz feldolgozva.

Csak bontandó elemek

Ha a kapcsoló kikapcsolt, akkor a feldolgozás a 'Új berendezés' szerint lesz feldolgozva.

Lásd:

Anyag és költségvetés listák készítése

Anyaglista tervlapok generálása

Anyaglista készítése

Az itt beállított jellemzőket a költségvetés modul fogja felhasználni, illetve a készüléktáblázatokban megjelenik, mint megjegyzés.


Lásd:

Szimbólum készülék elhelyezése

Szimbólum készülékrész elhelyezése adattárból

Doboz készülék elhelyezése

Készülék módosítása

Elem azonosítása

Tervjel szerint...

Szereléshely szerint...


Korlátozások/megjegyzések:

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site