Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Készülék sorkapocs tulajdonság beállítása

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Megadások

Szimbólum készülék elhelyezése

Szimbólum készülékrész elhelyezése adattárból

Doboz készülék elhelyezése

Szerszámos:


A készülék megadás párbeszédpanelen a Sorkapocs típusú ablakban a kapcsoló bekapcsolásával történik a készülék sorkapocs tulajdonságának beállítása, vagy a beállítás visszavonása.

A készülék sorkapocs tulajdonságú, ha sorkapocs lécen helyezkedik el. Ha sorkapocs tulajdonságú a készülék, akkor a szerelési terven a kapocspontok a készülék két oldalára lesznek csoportosítva, bekötési tervük a sorkapocs bekötésnek megfelelően készül.

Alapértelmezésben a készülék nem sorkapocs tulajdonságú. Kivéve, ha a készülék típus a Készülék adatbázisban a Sorkapocs tulajdonság be van kapcsolva.

Ha egy készüléket sorkapocs tulajdonságúra állítunk, akkor arról, hogy melyik sorkapocs lécen és ott melyik sorkapocs előtt, vagy után lesz elhelyezve, azt az Új sorkapocs típusú készülék helye funkcióban elemzés előtt valamennyi sorkapocs tulajdonságú készülékre egységesen, vagy a Készülék adatok beállítása funkcióban egyedileg még be kell állítani!

Ha a Sorkapocs típusú' kapcsoló bekapcsolt a készülékhez, akkor érvényesek lesznek a következő további beállítási lehetőségek a készülék sorkapocslécen történő elhelyezéséhez.

Készülék<->kábeloldal megfordítva
A kapcsoló bekapcsolásával a készüléknek az áramútterven látható felső oldala, amely alapértelmezés szerint a szerelésterven a sorkapocsléc bekötési táblázatának a felső, készülék oldala, alulra kerül, a kábel oldalra.

Az első minta egy szimbol felépítésű készülékek készülék elhelyezve az áramútterven alap, forgatás nélküli helyzetben, és mellette megforgatva 180 fokkal:

A fenti ármutasképhez tartozó szerelésterv képe alaphelyzetben:

És ugyanehhez a fenti ármutasképhez tartozó szerelésterv kép akkor, amikor a:
Készülék<->kábeloldal megfordítva kapcsoló be van kapcsolva!

Itt is megjegyezzük, hogy a doboz felépítésű készülékek esetében az áramútterven látható elhelyezéstől függetlenül a doboz kapocspont listában páratlan sorszámú bekötési pontok alapértelmezés szerint a szerelésterven a sorkapocsléc bekötési táblázatának a felső, készülék oldalra kerülnek, függetlenül attól, hogy a kapocspont egyáltalán elhelyezett-e az áramútterven, vagy sem, és ha elhelyezett, akkor milyen pozícióban. Ennek megfelelően a páros kapocspontok pedig a alulra kerülnek, a kábel oldalra. A fenti kapcsoló bekapcsolásával tudjuk megcserélni a doboz felépítésű készüléknek a kapocspontjait is a szerelésterven.

A második minta egy doboz felépítésű készülékek készülék elhelyezve az áramútterven bal oldalt úgy, hogy valamennyi páratlan doboz kapocspont felül van elhelyezve, majd mellete úgy hogy mindezek a doboz képben alulra kerülnek:

És az ezekhez a doboz készülékekhez tartozó szerelésterv képe alaphelyzetben:

És ugyan ezekehez a doboz készülékekhez tartozó szerelésterv kép akkor, amikor a:
Készülék<->kábeloldal megfordítva kapcsoló be van kapcsolva!

Készülék sorkapocsléc beállítása:
Amikor a készülék sorkapocs tulajdonságát bekapcsoljuk, akkor a készülék a Új sorkapocs típusú készülék helye funkcióban beállított sorkapocslécre kerül elhelyezésre, és azon a lécen is az előre beállított sorkapocs pozíción.

Új sorkapocs típusú készülék helye --->

Itt közvetlenül, a készülék megadása, vagy módosítása funkcióban megváltoztathatjuk a már korábban megadott elhelyezési értékeket. Sőt a gomb mögötti részben azon is változtathatunk, hogy a későbbiekben újonnan felvett sorkapocs típusú készülékek milyen pozícióra kerüljenek. Azaz közvetlenül állíthatjuk az Új sorkapocs típusú készülék helye adatokat.

Ha a készülék sorkapocs tulajdonságú, és a Készülék szereléshely kigyűjtése elemzés funkcióval a szereléshely készülék listára felvételre kerül, akkor ezeket a beállításokat közvetlenül is elvégezhetJük az:

Szerelési tervek készítése
Szerelési tervek generálása
Készülék adatok beállítása funkcióban is.

Lásd:

Szimbólum készülék elhelyezése

Szimbólum készülékrész elhelyezése adattárból

Doboz készülék elhelyezése

Készülék módosítása

Elem azonosítása

Tervjel szerint...

Szereléshely szerint...


Korlátozások/megjegyzések:

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site