Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Több szerelésterv generálása

'Szerelési tervek készítése' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O SZERELÉS tervezés

Szerelés tervezés

Szerelési tervek generálása...

Szerszámos: Nyomógomb:


A funkció segítségével a mezőben található tervezett állapotú szereléshelyek mindegyikére egyetlen kijelöléssel végrehajthatjuk a szereléstervek generálását.

A szereléstervek előállításához a szereléshelyeket az alábbi palettán jelölhetjük ki, állíthatjuk be egyéb tulajdonságaikat.

---> ---> ---> ---> ---> --->

A lista tartalmazza a szereléshelyek terveihez tartozó pecsét adatok tervszám és tervkód adatait, valamint a terv lapjainak számát. Továbbá megjelenítésre kerül, ha van a Bontási terv készítése , vagy az Építési terv készítése , vagy a terv jelölés jelölésekkel.

Kijelölések végrehajtása:

A szereléshely nincs kijelölve szerelésterv generálásra.

A szereléshely szerelésterv generálásra kijelölt.

Nem 'Tervezet' státuszú szereléshely mező nem jelölhető ki.

Több szereléshelyet jelölhetünk ki egymásután, ha az egérrel a kijelölendő szereléshely sorára való kattintással egy időben nyomva tartjuk a 'Ctrl' billentyű gombot is!

A szereléshely lista egy tartományát jelölhetjük ki, ha az egérrel a kijelölendő szereléshely sorára való kattintással egy időben nyomva tartjuk a 'Shift' billentyű gombot is! Ekkor az előző egér kattintás és a legutolsó egér kattintás közötti szereléshelyek lesznek egyszerre kijelölve!

A szereléshely kijelöltségének állapotát ellenkezőjére állíthatjuk a szereléshely adat lista soron végzett dupla egér kattintással!

'Insert'

A kijelölt szereléshelyek kijelölt állapotát a billentyűzet 'Insert' gombjának megnyomásával is be tudjuk állítani.

'Delete'

A kijelölt szereléshelyek kijelölt állapotát a billentyűzet 'Delete' gombjának megnyomásával is vissza tudjuk vonni.

A kijelölések megváltoztatását elvégezhetjük a lista soron végzett jobb oldali egér gomb felengedésre előbukkanó lebegő menü használatával is

A nyomógomb segítségével a mezőben minden szereléshely kijelölése megszűnik. Ha több szereléshely adatsor is ki van jelölve, akkor csak a kijelölt szereléshelyek állapota változik meg!

A nyomógomb hatására a szereléshelyek kijelöltség állapota az ellenkezőjére vált. Ha több szereléshely adatsor is ki van jelölve, akkor csak a kijelölt szereléshelyek állapota változik meg!

A nyomógomb segítségével a mező minden tervezett szereléshelye kijelölése megtörténik. Ha több szereléshely adatsor is ki van jelölve, akkor csak a kijelölt szereléshelyek állapota változik meg!

Az aktívan kijelölt szereléshely adatainak módosítása:

A nyomógomb hatására elvégezhető a kijelölt szereléshelyre a Készülék adatok beállítása Ha több adatsor is ki van jelölve, akkor a 'A kijelölt szereléshely:' címsorban megjelenített szereléshelyre történik meg a beállítás!

A nyomógomb hatására elvégezhető a kijelölt szereléshelyre a Sorkapocs adatok beállítása Ha több adatsor is ki van jelölve, akkor a 'A kijelölt szereléshely:' címsorban megjelenített szereléshelyre történik meg a beállítás!

A nyomógomb hatására elvégezhető a kijelölt szereléshelyre a Átkötés pontok kezelése Ha több adatsor is ki van jelölve, akkor a 'A kijelölt szereléshely:' címsorban megjelenített szereléshelyre történik meg a beállítás!

A nyomógomb hatására elvégezhető a kijelölt szereléshelyre a Terv pecsét adatok megadása Ha több adatsor is ki van jelölve, akkor a 'A kijelölt szereléshely:' címsorban megjelenített szereléshelyre történik meg a beállítás!

A szereléstervek generálása a kijelölt szereléshelyekre:

A nyomógomb hatására kilépünk a funkcióból, anélkül, hogy végrehajtanánk a szereléstervek generálását. A funkcióban elvégzett beállítások megőrződnek. Mint például a szereléshelyek kijelölése szerelésterv generálásra, sorkapocs, átkötés pontok beállítása szereléshelyenként. A pecsét adatok módosítása szereléshelyenként.

A nyomógomb hatására a szerelésterv generálásra kijelölt szereléshelyekre szereléshelyenként végrehajtódik a Generálás végrehajtása folyamat!


Lásd még:

Generálás beállítások
Készülék adatok beállítása
Sorkapocs adatok beállítása
Vezeték lista karbantartás
Vezeték generálás beállítás
Átkötés láncolás generálás beállítás
Szerelésterv generálási jellemzők
Generálás végrehajtása

Lásd még:

Hibanapló megnézése

Korlátozások/megjegyzések:

Csak 'Tervezett' státuszú szereléshelyek jelölhetők ki szerelésterv generálásra!

A generálás végrehajtása során minden szereléshelyre azonos beállítás szerint történik a szerelésterv generálása.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site