Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Adatbázislisták generálása

'Törzsadatbázis listák készítése' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O

Törzsadatbázis listák készítése

Adatbázis lista

Adatbázislisták előállítása...

Szerszámos:

A rendszer automatizmusait biztosító adatbázisok tartalmáról különböző jellegű listákat készíthetünk. A rajzos listák a rendszer grafikus tervlapjaihoz hasonlóan jelennek. A szöveges listák formátum nélküli szöveges fájlok, míg a dBASE listák dbf formátumú állományként jelennek meg. A különböző jellegű listák tartalmazzák a rendszer adatbázisában elhelyezett majdnem valamennyi adatot.

Ezen a párbeszédpanelon elvégezhetjük az egyes adatbázislisták generálásához szükséges beállításokat, valamint végrehajthatjuk a listák előállítását.

---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> A 'Gyártói' adatbázis kiadásának részletei: ---> Adatbázis kijelölése: ---> Adatbázis kijelölése: --->

Az adatbázis listák előállítását a következő adatok beállítása mellett végezhetjük el:

1.

Adatbázis kijelölése

A 'Gyártói' adatbázis kiadásának részletei: --->
1.1.

Ha az Adatbázis kijelölése 'Minősített szimbólum', vagy 'Gyártói' adatbázis, akkor ebben az ablakrészben megjelenik a listázásra kijelölt Gyártó: kiadó logója, ha azt megadták, és érvényes lesz a gomb, melynek használatával elérhetővé válik a 'Gyártói adatbázis' kiadójának adatai és a kiadások verzió változatainak története.
Továbbá érvényes lesz a gomb, amellyel kiválaszthatjuk azt a gyártót, amelyre a listázást végezni akarjuk:

---> ---> ---> ---> ---> --->

A 'Minősített szimbólumok, vagy 'Gyártói' adatbázis kijelölése' ablakban jelölhetjük ki az adatbázis jelleget, és azon belül a magát a 'Gyártót', amelyre a listázás majd végrehajtódik. Belépéskor azon adatbázis jellegek lesznek megjelölve , amelyből a kijelölt 'Gyártó'nak vannak adatbázisai, és ezen belül is azon adatbázis jelleg lesz érvényes , amelyre a kijelölés történt.

Az adatbázis jelleg mögötti gomb megnyomásával az adatbázis jelleghez telepített 'Gyártói' adatbázis kiválasztását végezhetjük el.

Ha a 'Minősített szimbólumok kijelölése listázásra mögötti gombot nyomjuk meg, akkor kiválasztás nélkül, azonnal ezek lesznek kijelölve listázásra.

A 'Gyártói' adatbázis kijelölése után csak azoknak a listáknak az elkészítése állítható be és végezhető el, amely létezik és telepítve is van a kijelölt 'Gyártói' adatbázishoz.

2.

Rajzos listák beállítása

3.

Szöveges listák beállítása

4.

dBASE listák beállítása

5.

Lista generálás beállítások

6.

Generálás végrehajtása

Hibanapló megnézése

Korlátozások/megjegyzések:

Ha a 'Gyártói' sorkapocs adatbázist, akkor a Adatbázislisták előállítása funkció sorkapocs elemek listáza a 'Gyártói' sorkapocs adatbázis tartozékait és a tartozékok valamint a funkciók listázását is elkészíti. A lista tartalmazza a tartozékok és a funkciók sorkapocshoz rendelését is.

Lásd: , ,

Az adatbázisokról előállított szöveges elemlista (*.Txt), költség lista (*.Txt) és BASE (*.dbf) lista állományok neve nem változtatható meg. A fájlok az adatbázisoktól megöröklik a nevüket.

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer Gyártói adatbázisainak a pecsét formátumait a a telepített rendszer x:\V10.x..\OmegaWin32\Manufacturers\'Gyártói adatbázis'\ könyvtárában helyezkedik el. Az elérési útvonal nem módosítható!

Amennyiben még nem volt létrehozva az adott Gyártói adatbázis pecsét formátuma, akkor azt a rendszerhez beállított Központi adatbázis azonos állományainak bemásolásával kerül kialakításra.

Lásd:

Elektro rendszer beállítások
Rendszer munkaterületek

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer Gyártói adatbázisainak a pecsét formátumait a:

Tervlapok pecsét készítése
Pecsétadatok megadása funkcióban lehet megadni.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site