Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Adatbázislisták generálása

'Törzsadatbázis listák készítése' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O

Törzsadatbázis listák készítése

Adatbázis lista

Adatbázislisták előállítása...

Szerszámos:

A rendszer automatizmusait biztosító adatbázisok tartalmáról különböző jellegű listákat készíthetünk. A rajzos listák a rendszer grafikus tervlapjaihoz hasonlóan jelennek. A szöveges listák formátum nélküli szöveges fájlok, míg a dBASE listák dbf formátumú állományként jelennek meg. A különböző jellegű listák tartalmazzák a rendszer adatbázisában elhelyezett majdnem valamennyi adatot.

Ezen a párbeszédpanelon elvégezhetjük az egyes adatbázislisták generálásához szükséges beállításokat, valamint végrehajthatjuk a listák előállítását.

---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> A 'Gyártói' adatbázis kiadásának részletei: ---> Adatbázis kijelölése: ---> Adatbázis kijelölése: --->

Az adatbázis listák előállítását a következő adatok beállítása mellett végezhetjük el:

1.

Adatbázis kijelölése

A 'Gyártói' adatbázis kiadásának részletei: --->
1.1.

Ha az Adatbázis kijelölése 'Minősített szimbólum', vagy 'Gyártói' adatbázis, akkor ebben az ablakrészben megjelenik a listázásra kijelölt Gyártó: kiadó logója, ha azt megadták, és érvényes lesz a gomb, melynek használatával elérhetővé válik a 'Gyártói adatbázis' kiadójának adatai és a kiadások verzió változatainak története.
Továbbá érvényes lesz a gomb, amellyel kiválaszthatjuk azt a gyártót, amelyre a listázást végezni akarjuk:

---> ---> ---> ---> ---> --->

A 'Minősített szimbólumok, vagy 'Gyártói' adatbázis kijelölése' ablakban jelölhetjük ki az adatbázis jelleget, és azon belül a magát a 'Gyártót', amelyre a listázás majd végrehajtódik. Belépéskor azon adatbázis jellegek lesznek megjelölve , amelyből a kijelölt 'Gyártó'nak vannak adatbázisai, és ezen belül is azon adatbázis jelleg lesz érvényes , amelyre a kijelölés történt.

Az adatbázis jelleg mögötti gomb megnyomásával az adatbázis jelleghez telepített 'Gyártói' adatbázis kiválasztását végezhetjük el.

Ha a 'Minősített szimbólumok kijelölése listázásra mögötti gombot nyomjuk meg, akkor kiválasztás nélkül, azonnal ezek lesznek kijelölve listázásra.

A 'Gyártói' adatbázis kijelölése után csak azoknak a listáknak az elkészítése állítható be és végezhető el, amely létezik és telepítve is van a kijelölt 'Gyártói' adatbázishoz.

2.

Rajzos listák beállítása

3.

Szöveges listák beállítása

4.

dBASE listák beállítása

5.

Lista generálás beállítások

6.

Generálás végrehajtása

Hibanapló megnézése

Azon Minősített szimbólumok használata esetén, amelyeknek nincs egy csatlakozási pontja sem, azoknál a készülékekhez tartozó táblázatok automatikus összeállítása során enek a szimbólumnak a grafikus képet illeszteni fogja a következő szimbólumhoz, pontosabban a következő szimbólumra egy raszter távolsággal [5 mm] rátakar az alábbi minta szerint.


Korlátozások/megjegyzések:

Ha a 'Gyártói' sorkapocs adatbázist, akkor a Adatbázislisták előállítása funkció sorkapocs elemek listáza a 'Gyártói' sorkapocs adatbázis tartozékait és a tartozékok valamint a funkciók listázását is elkészíti. A lista tartalmazza a tartozékok és a funkciók sorkapocshoz rendelését is.

Lásd: , ,

Az adatbázisokról előállított szöveges elemlista (*.Txt), költség lista (*.Txt) és BASE (*.dbf) lista állományok neve nem változtatható meg. A fájlok az adatbázisoktól megöröklik a nevüket.

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer Gyártói adatbázisainak a pecsét formátumait a a telepített rendszer x:\V10.x..\OmegaWin32\Manufacturers\'Gyártói adatbázis'\ könyvtárában helyezkedik el. Az elérési útvonal nem módosítható!

Amennyiben még nem volt létrehozva az adott Gyártói adatbázis pecsét formátuma, akkor azt a rendszerhez beállított Központi adatbázis azonos állományainak bemásolásával kerül kialakításra.

Lásd:

Elektro rendszer beállítások
Rendszer munkaterületek

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszer Gyártói adatbázisainak a pecsét formátumait a:

Tervlapok pecsét készítése
Pecsétadatok megadása funkcióban lehet megadni.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site