Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Készülék doboz kapocspont funkcióleírás megadása

'Áramútterv logikai tervezés' modul

Elérés:

Menü:

E L E K T R O Áramút LOGIKAI tervezés

Áramút tervezés

Megadások Doboz készülék megadása

Szerszámos: Nyomógomb:

A készülék kapocspontokon megjelenő jelek tartalmi leírását meg lehet adni a készülék valamennyi csatlakozó pontjához. Amelyet a továbbiakban 'funkcióleírás'nak nevezünk.

Ezeket a 'funkcióleírás' szövegeket a doboz felépítésű készülékekhez itt lehet megadni.

---> ---> --->

A funkcióleírás szöveg megadása

A Csatlakozó pont listában megjelenik a készülék valamennyi doboz kapocspontja. Itt, ebben a funkcióban nem csak a kijelölt doboz részhez tartozó csatlakozó pontok funkcióleírását lehet megadni. A doboz valamennyi csatlakozási pontja kijelölhető.

A kijelölt csatlakozó pont és a hozzátartozó funkcióleírás megjelenik a felső szerkesztő ablakban.

Az adatbeviteli szerkesztő ablak mellett elhelyezett gomb segítségével a felhasználó sablonba tárolhatjuk, gomb segítségével a sablonból törölhetjük az ablak tartalmát! A gomb segítségével a felhasználói sablonban eltárolt szövegekből választhatunk!

A 'funkcióleírás' módosítás elvégezhető a lista ablakban is a listasorban a 'Funkcióleírás' hasábban elvégzett dupla egér kattintás után megjelenő szerkesztő ablakban.

A 'funkcióleírás' megadás elvégezhető a lista ablakban is a gombok alatti listasorban a gombon elvégzett dupla egér kattintás után megjelenő felhasználói sablonban tárolt szöveg közüli választassal is.

Készülék funkcióleírás sablonok

A készülék funkcióleírás sablonok segítségével egy - egy készülékre jellemző kapocspont funkcióleírásokat tárolhatunk el, vagy tölthetünk be.

A funkcióleírás sablon a készülék kapocspontjait, és az azokhoz megadott funkcióleírásokat tartalmazza. Független a készülék szimból, vagy doboz felépítésétől, a kapocspontok számától, sorrendjétől. Az újbóli felhasználás során csak a kapocspont alfanumerikus azonosítói szerint történik az összerendelés. Csak azon kapocspontok funkció leírásai változnak meg, amelyekhez van adat a sablon állományban, és ezt a rendszer pontosan megmutatja számunkra.

Készülék funkcióleírások tárolása sablonba

Készülék funkcióleírások betöltése sablonból

Az itt megadott 'funkcióleírás' szövegeket a tervdokumentációban még a következő helyeken jeleníthetjük meg:

Az áramút logikai tervlapokon, amelynek megjelenítési beállításait a Doboz kép megjelenítés beállítása funkcióban végezhetjük el.

Áramútterv készülék, kábeltáblázat készítése amelynek megjelenítési beállításait a Készülék és kábeltáblázat generálása Generálás jellemzők funkcióban végezhetjük el.

Szerelési tervek készítése amelynek megjelenítési beállításait a Szerelési tervek generálása Szerelésterv generálási jellemzők funkcióban végezhetjük el.

Tervek dokumentálása melyben a Funkciólista-export funkcióban több féle formátumban listázhatjuk.


Lásd:

Doboz készülék megadása

Készülék módosítása


Korlátozások/megjegyzések:

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszerben a készülékek kapocspontjaihoz megadható funkcióleírás szövegei maximum 72 karaktert tartalmazhatnak.

A készülék funkcióleírás sablon szövegeket a rendszer 'x:\V10.x..\OmegaWin32\UserSettings\DeviceAttributes.Ini' állományban tárolja.

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2022
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site